Ongezegd gesproken 'non-verbale communicatie'

Donderdag 22 november om 15.30u

Kortgezegd is communicatie alles wat wij aan boodschappen overbrengen aan de ander, zowel gesproken als ongezegd. Tussen datgene wat de zender wil overbrengen en de ontvanger begrijpt kan door allerlei storingen van alles mis gaan.  Er zal worden ingegaan op wat communicatie is, hoe dit tot stand komt en hoe de boodschap bij de ontvanger komt.

Voor 80 % bestaat communiceren uit non-verbale boodschappen. Wanneer je op een effectieve manier je non-verbale communicatie kunt gebruiken om dat wat je zegt te ondersteunen, krijg je het voor elkaar om de boodschap zuiver over te brengen. Tijdens de training wordt uitgelegd wat het verschil is tussen verbaal en non-verbaal communiceren.

Een groot onderdeel van non-verbaal communiceren gebeurd met je lichaam. Om non-verbale communicatie in te zetten is het nodig dat je meer kennis en begrip hebt van de symboliek en functie van je lichaam. De kennis en begrip van de functie en symboliek van het lichaam maakt dat u in staat bent om tijdens het communiceren het lichaam van jezelf of de ander te ‘lezen´. Het kunnen lezen van lichaamstaal zorgt ervoor dat je op een zuivere manier jouw boodschap kunt overbrengen en kunt checken of deze boodschap ook zuiver bij de ander aankomt.

Het doel van deze workshop is meer inzicht te krijgen in communicatie, vooral non-verbale communicatie. Het is een workshop met een leuke afwisseling tussen theorie en praktijk. Men krijgt dus meer kennis en door oefenen worden stapjes gezet richting betere communicatie.

---
Workshopgever

Job van der Wal
Job is sinds 2008 actief in heel Nederland en daarbuiten met het geven van trainingen op het gebied van mIme (het onzichtbare zichtbaar maken), dans en non-verbale communicatie (lichaamstaal). Tevens geeft hij (theater)voorstellingen zonder het gebruik van verbale woorden en verzorgt hij entertainment d.m.v. typetjes en levende standbeelden. Zijn motto is: signaleren & communiceren.
Meer informatie

Vragen Advies nodig?

Ineke Swart - den Boer
Virtueel office manager

033-20 89 006
ineke@co-netwerk.nl

Uitgelicht

Ga jij ook de uitdaging aan?


Pitch-training en hiking!Woensdag 30 mei van 14.00 - 19.00u in de bossen van Zeist.

Lees meer

Snel naar

Vragen?

Gangboord 96
3823 TJ Amersfoort
Tel 033-2089006

info@co-netwerk. nl
© 2019 Christelijk Ondernemers Netwerk  - Disclaimer - Website realisatie door Vanderperk Groep